FAQ i-AD
Umum
1. Apakah i-AD?

i-AD adalah platform pengiklanan awan yang menyoroti iklan perniagaan anda mengenai aplikasi SaaS yang disasarkan kepada pengguna masing-masing. i-AD adalah widget mudah yang boleh dipasang pada hampir semua aplikasi SaaS. Pemaju boleh dengan mudah memasangkan i-AD pada SaaS mereka dan menjana pendapatan daripada memaparkan iklan. Pendapatan itu boleh mengimbangi yuran langganan pengguna atau meningkatkan keuntungan aplikasi.

2. Siapa yang boleh mengiklankan pada i-AD?

Kami mengalu-alukan peniaga-peniaga yang sah dari seluruh dunia untuk mengiklankan pada i-AD. Iklan akan dikumpulkan mengikut kategori supaya penerbit boleh memilih kategori iklan yang sesuai dengan mereka.

3. Di manakah i-AD memaparkan iklan?

i-Iklan berfungsi bersama-sama dengan SaaS. SaaS menyediakan ruang dalam aplikasi mereka (web atau mudah alih), dan i-AD akan mengalir di iklan di ruang yang disediakan. SaaS boleh menentukan ruang yang mereka mahu paparkan iklan i-AD.

4. Bolehkah sebarang aplikasi menjadi pembekal ruang i-AD?

Kami mengalu-alukan semua aplikasi dari seluruh dunia untuk menjadi pembekal ruang i-AD. Pengaturcara kami akan menyelesaikan penyelesaian terbaik yang sesuai dengan aplikasi SaaS anda.

5. Di manakah i-AD mendapatkan iklan?

iklan sumber i-AD dari seluruh dunia. Kami bekerjasama dengan Iklan Google dan juga mempunyai asas pengiklan kami sendiri.

6. Siapa yang mengawal kandungan Iklan yang dipaparkan di ruang kami?

Sebagai pembekal ruang i-AD, anda berada dalam kawalan untuk memastikan semua iklan yang dipaparkan relevan dengan aplikasi anda. Pada tetapan, anda boleh memilih di mana iklan akan dipaparkan dan menapis kandungan iklan yang akan dipaparkan pada apl anda. Walau bagaimanapun, untuk iklan yang bersumber dari Google Adwords / AdMob, mereka berada di bawah kawalan pentadbir i-AD yang kami pastikan kandungan dewasa dan narkoba akan ditapis.

i-Neighbor dengan i-AD
1. Apakah hubungan antara i-Neighbor dan i-AD?

i-Neighbor, aplikasi SaaS, bekerjasama dengan i-AD. Kami membenarkan i-AD untuk memaparkan iklan mereka di web dan aplikasi mudah alih kami. Walau bagaimanapun, hanya pengurusan kejiranan yang telah bersetuju untuk menyertai Penyedia Ruang i-AD akan menjadi sebahagian daripada program ini. Sebaliknya, ini bermakna TIDAK semua kawasan kejiranan perlu menjadi Penyedia Ruang i-AD. Hanya pengurusan kejiranan yang ingin memperoleh pendapatan tambahan daripada menyediakan ruang iklan, akan memaparkan iklan dalam akaun kejiranan mereka.

2. Bagaimanakah i-AD memberi manfaat kepada kejiranan?

Dengan menjadi penyedia ruang i-AD, kejiranan akan memperoleh pendapatan tambahan apabila iklan yang dipaparkan di kejiranan mereka diklik dan dilihat. Setiap klik dan tuduhan pandangan dan pada akhirnya, pendapatan terkumpul boleh digunakan untuk mengimbangi / melawan yuran langganan i-Neighbor mereka. Pendapatan tambahan boleh ditarik balik untuk kegunaan kejiranan lain. Ini bermakna kejiranan boleh menggunakan i-Neighbor secara percuma dengan menjadi penyedia ruang i-AD.

3. Saya tidak mahu ada iklan di App i-Neighbour saya. Bolehkah saya memilih keluar dari program i-AD ini?

Ya, sudah tentu anda boleh. Tetapi anda akan kehilangan cara yang sangat mudah untuk menjana pendapatan tambahan untuk kejiranan anda. Perhatikan bahawa anda boleh menyertai program penyedia ruang i-AD pada bila-bila masa apabila anda fikir anda sudah bersedia.

4. Bolehkah saya mempunyai kawalan penuh ke mana iklan akan muncul serta jenis iklan yang akan muncul di akaun i-Neighbour saya?

Ya, pengurusan kejiranan akan mempunyai kawalan penuh ke mana iklan akan muncul serta jenis iklan akan muncul pada akaun i-Neighbour anda. Hanya pergi ke "i-AD Setting " untuk menjalankan tetapan yang diperlukan.

5. Berapa banyak kejiranan yang diperoleh dari menjadi pembekal ruang i-AD?

Ini ditentukan oleh bilangan klik dan pandangan yang dijana daripada pengguna.

6.Bolehkah unit individu dalam kejiranan memilih untuk tidak memberi ruang kepada i-AD?

Tidak, apabila pengurusan kejiranan telah memutuskan untuk menjadi pembekal ruang i-AD, ini bermakna bahawa keseluruhan kejiranan menyertai program ini. Oleh itu, pendapatan yang dihasilkan akan diberikan kepada pihak pengurusan secara langsung.

Ruang Angkasa i-AD
1. Bagaimanakah saya boleh menukar tetapan peruntukan ruang iklan?

Pergi ke papan pemuka anda> i-AD> Tetapan. Anda boleh memilih kandungan iklan yang dipaparkan pada akaun anda dan juga ruangan yang anda ingin berikan i-AD untuk memaparkan iklan di sini.

2. Bolehkah saya memilih untuk memaparkan iklan pada versi web permohonan saya sahaja?

Ya, anda boleh melakukannya di papan pemuka> i-AD> Setting. Hanya semak ruang yang anda mahu paparkan iklan. Walau bagaimanapun, anda mungkin kehilangan sejumlah besar pendapatan jika anda memilih keluar dari versi mudah alih kerana pada masa ini, pengguna lebih suka aplikasi mudah alih daripada versi web. Penyelidikan menunjukkan bahawa pengguna mudah alih menghabiskan 86% masa mereka di aplikasi mudah alih ( sumber ). Oleh itu, dinasihatkan supaya juga membolehkan i-AD memaparkan iklan pada aplikasi mudah alih anda untuk memaksimumkan pendapatan i-AD anda.

Pendapatan daripada i-AD
1. Bagaimana untuk mengira pendapatan kejiranan mendapat dari i-AD?

Pendapatan didasarkan pada teraan, klik dan pandangan. Ia dikira dalam formula yang sangat kompleks dan melibatkan banyak statistik dan pengiraan. Selepas pengiraan rumit, anda boleh melihat pendapatan kejiranan anda dan memantau prestasi dalam masa nyata di papan pemuka anda.

2. Di mana saya boleh memantau pendapatan saya?

Anda boleh memantau pendapatan anda di papan pemuka> i-AD> i-AD anda.

3. Bagaimanakah saya membayar yuran langganan i-Neighbour menggunakan pendapatan dari i-AD?

Setelah kejiranan anda menjadi Penyedia Ruang i-AD, ketika saatnya memperbarui lisensi, Anda akan menerima invoice dari kami. Kami akan memotong jumlah wang dengan Kredit i-AD anda, jika Kredit i-AD anda tidak mencukupi untuk membayar jumlah yuran langganan, anda perlu membayar baki dengan Kad Kredit, Paypal atau Pindahan Telegraf.

4. Bolehkah saya memilih untuk tidak membayar yuran langganan i-Neighbour menggunakan pendapatan dari i-AD?

Ya dan Tidak. Alasan untuk mendapatkan I-AD adalah untuk mendapatkan wang untuk mengimbangi yuran langganan i-Neighbour. Jadi, pertama sekali, sistem akan memeriksa sama ada terdapat bayaran tertunggak kepada i-Neighbor dari pihak anda. JIKA tidak ada bayaran tertunggak kepada i-Neighbor, anda boleh meninggalkan pendapatan dalam akaun anda tanpa menggunakannya (kami menyebutnya "Kredit i-AD"). Sila ambil perhatian bahawa i-Neighbor tidak akan memberikan apa-apa faedah ke atas kredit anda yang disimpan di dalam akaun.

5. Daripada menggunakan i-AD Credit untuk membayar langganan i-Neighbor, bolehkah saya menarik balik wang tersebut dan menggunakannya untuk kegunaan lain?

Ya dan Tidak. Anda boleh menarik balik baki kredit yang ada dalam Akaun Kredit i-AD ke akaun Paypal yang disengajakan, HANYA JIKA anda telah membersihkan semua yuran langganan i-Neighbor anda.

6. Bolehkah saya meninggalkan Kredit i-AD dalam akaun saya dan tidak menggunakannya sama sekali?

Ya, tetapi i-Neighbor tidak akan memberi minat kepada anda berdasarkan kredit yang telah anda simpan dalam akaun kredit. Ambil perhatian bahawa anda mesti menggunakan kredit yang ada dalam Akaun Kredit i-AD anda untuk membayar yuran langganan terlebih dahulu dan kemudian hanya anda boleh mempertimbangkan pilihan lain (menyimpannya di dalam akaun anda atau menarik baliknya).

7. Bagaimana untuk membayar yuran langganan i-Neighbour saya menggunakan kredit i-AD jika saya melanggan reseller?

Apabila penjual semula anda log masuk ke akaun resellernya, dia akan dapat melihat Kredit i-AD anda. Jika tiba masanya untuk membayar yuran langganan, dia boleh meminta untuk memotongnya daripada akaun i-AD Kredit anda. Sekiranya terdapat sebarang kredit tambahan selepas membayar yuran langganan, anda boleh meminta penjual semula anda untuk mengeluarkan kredit ke akaun Paypal kejiranan anda atau biarkannya dalam Akaun Kredit i-AD anda untuk mengimbangi bil-bil masa depan.

8. Adakah terdapat sebarang syarat khas untuk semua transaksi ini?

Ya, baki minimum MYR30 atau USD10 mesti berada dalam Akaun Kredit i-AD anda. Selain itu, "Kredit Tersedia " yang ditunjukkan telah ditolak MYR30 / USD10. Dan anda juga tidak boleh memindahkan lebih banyak kredit daripada yang anda hasilkan.

Sampel Skenario Bayaran
Sampel 1 - Kredit i-AD lebih daripada yuran langganan i-Neighbor setiap tahun
Sunshine Villa telah mendaftar sebagai Pembekal Ruang i-AD. Menjelang 30 Julai 2017, mereka perlu membayar yuran langganan tahunan kepada i-Neighbor - USD1200. Hari ini adalah 15 Julai 2017, Kredit i-AD Sunshine Villa adalah USD1300. Apa yang boleh dilakukan pihak pengurusan dengan Kredit i-AD ini?

Pihak pengurusan akan menerima invois dan jumlah yang ditunjukkan telah ditolak Kredit i-AD. Selepas potongan, terdapat kira-kira USD100 dalam Akaun Kredit i-AD. Pihak pengurusan boleh menyimpan baki USD100 dalam Akaun Kredit i-AD mereka (tanpa faedah akan diberikan) atau memanggil untuk meminta mereka menarik balik ke akaun Paypal kejiranan yang dibenarkan.

Contoh 2 - Kredit i-AD kurang daripada yuran langganan i-Neighbor setiap tahun
Greenville Condominium telah mendaftar sebagai Pembekal Ruang i-AD. Menjelang 30 Januari 2018, mereka perlu membayar yuran langganan tahunan kepada i-Neighbor - USD800. Hari ini ialah 15 Januari 2018, Kredit i-AD untuk Greenville Condominium adalah USD200. Apa yang boleh dilakukan pihak pengurusan dengan USD200 ini?

Pihak pengurusan akan menerima invois yang menunjukkan jumlah yuran langganan, jumlah Kredit i-AD yang digunakan untuk menolak jumlah dan amaun yang perlu dibayar oleh Greenville. Mereka perlu membayar sisa yuran langganan i-Neighbor USD600 dengan cara lain (seperti Kad Kredit, Paypal atau pemindahan bank).

Contoh 3 - i-Neighbor melanggan melalui Reseller - i-AD Kredit lebih daripada i-Neighbor yuran langganan tahunan
Saville Apartment telah mendaftar sebagai Pembekal Ruang i-AD. Menjelang 30 Mac 2018, mereka perlu membayar yuran langganan tahunan kepada penjual semula mereka - USD800. Hari ini adalah 15 Mac 2018, Kredit i-AD yang Tersedia di Apartment Saville ialah USD1000. Apa yang boleh dilakukan pihak pengurusan dengan USD1000 ini?

Penjual akan pergi ke akaun resellernya dan meminta untuk memotong USD800 dari i-AD Credit of Saville Apartment. Pengurusan Apartment Saville akan menerima pemberitahuan permintaan dari reseller mereka dan setelah mendapat persetujuan, i-Neighbor akan memindahkan USD800 ke penjual. Apabila tiada bayaran yang tertunggak untuk reseller / i-Neighbor, pihak pengurusan Saville Apartment kemudian boleh meminta untuk menarik balik kredit tambahan (USD200) ke akaun Paypal mereka yang dibenarkan atau menyimpannya dalam Akaun Kredit i-AD mereka.

Contoh 4 - i-Neighbor melanggan melalui Reseller - Kredit i-AD kurang daripada i-Neighbor yuran langganan tahunan
Kondominium Habitat telah mendaftar sebagai Pembekal Ruang i-AD. Menjelang 30 April 2018, mereka perlu membayar yuran langganan tahunan kepada penjual semula mereka - USD800. Hari ini adalah 15hb April 2018, Kredit i-AD yang Tersedia Kredit untuk Habitat Condo adalah USD200. Apa yang boleh dilakukan pihak pengurusan dengan USD200 ini?

Penjual akan pergi ke akaun resellernya dan meminta untuk memotong USD200 dari Kredit i-AD untuk Kondo Habitat. Pengurusan Habitat Condo akan menerima pemberitahuan permintaan dari reseller mereka dan setelah mendapat persetujuan, i-Neighbor akan memindahkan USD200 ke reseller. Penjual kemudian akan menyelesaikan baki rang undang-undang (USD600) dengan Habitat Condo dari sistem.

Untuk Pengiklan
1. Bolehkah sesiapa beriklan di i-AD?

Semua pedagang sah di seluruh dunia boleh mengiklankan dalam i-AD.

2. Berapa banyak yang perlu saya bayar untuk mendaftar?

Pendaftaran untuk i-AD adalah percuma. Anda hanya membayar apabila seseorang mengklik iklan anda untuk melawat tapak web anda, atau memanggil anda. Dengan kata lain, anda hanya membayar apabila pengiklanan anda berfungsi.

3. Berapakah kos untuk kempen iklan?

Berapa banyak yang anda belanjakan terpulang kepada anda. Hanya bermula dengan belanjawan harian yang anda selesa dengannya, kemudian sesuaikan semasa anda pergi. Banyak perniagaan beralih kepada permulaan yang baik dengan anggaran sekurang-kurangnya $ 5 sehari.

4. Bagaimanakah pengiklan caj i-AD?

Kami mengenakan caj mengikut bayar / tayangan atau bayar per klik.

5. Berapakah bayar bayar per tayangan / tayangan dan bayar setiap klik?

i-AD mengenakan MYR5 (atau USD1.5) untuk setiap 500 klik, dan MYR5 (atau USD1.5) untuk setiap 2500 tera.

6. Bolehkah saya memulakan atau menghentikan kempen iklan saya pada bila-bila masa?

Anda boleh memulakan, jeda atau hentikan kempen anda dan mulakan semula bila-bila masa anda suka di i-AD.

7. Adakah terdapat tempoh minimum untuk kempen iklan saya?

Tidak, anda boleh memulakan dan berhenti dalam satu minit. Kami hanya mengenakan bayaran apabila terdapat pengguna melihat atau mengklik iklan anda.

8. Di manakah saya boleh mendaftar sebagai pengiklan i-AD?

Anda boleh mendaftar sebagai pengiklan i-AD di https://www.iadhub.com/join.

9. Apakah prosedur untuk mendaftar sebagai pengiklan i-AD?

Pergi ke https://www.iadhub.com/join, isi medan yang berkaitan dan anda jadi pengiklan i-AD kemudian!

i-AD dan i-Pedagang
1. Apakah hubungan antara i-AD dan i-Pedagang?

i-Merchants adalah sub-app i-Neighbor App, yang menyediakan platform untuk pedagang untuk mempromosikan dan menjual produk / perkhidmatan mereka kepada masyarakat sekitarnya. Melalui App i-Neighbor, penduduk kejiranan boleh melihat dan mencari perkhidmatan seperti restoran, kedai dobi, kedai mudah dan sebagainya dari i-Merchant berdasarkan lokasi mereka di sekitar kejiranan mereka.

i-AD adalah platform pengiklanan awan yang menyoroti iklan perniagaan anda mengenai aplikasi SaaS yang disasarkan kepada pengguna masing-masing. Apabila saudagar mendaftar diri mereka di i-AD, mereka akan mendapat akaun percuma di i-Merchant. Jika pedagang i-Pedagang ingin meningkatkan penglihatan mereka dalam i-Neighbor, mereka boleh mengiklankan dalam i-AD yang mensasarkan pengguna i-Neighbor (atau Apps lain).

Mengenai Langganan dan Pembayaran
1. Berapakah keperluan kejiranan untuk membayar untuk mendaftar sebagai Pembekal Ruang i-AD?

Tiada yuran langganan. Sebaliknya, kejiranan akan menghasilkan wang dengan menjadi Penyedia Ruang i-AD.

2. Bagaimanakah i-AD membayar kawasan kejiranan?

i-AD membayar kawasan kejiranan yang mendaftar sebagai Pembekal Ruang i-AD dengan kredit (USD atau MYR) dan menyimpan kredit dalam Akaun Kredit i-AD. Untuk cara membayar yuran langganan menggunakan Kredit i-AD, anda boleh merujuk kepada "Sampel Skenario Pembayaran " di atas.

3. Adakah kejiranan menarik balik kredit i-AD?

Ya, mereka boleh mengeluarkan kredit yang ada dalam Akaun Kredit i-AD mereka ke akaun Paypal yang diselaraskan SAHAJA JIKA tidak ada pembayaran langganan tertunggak kepada i-Neighbor atau penjual semula mereka.

4. Adakah i-Neighbor akan mendapat pendapatan i-AD yang dapat diperoleh oleh kejiranan?

Walaupun i-AD Kredit diprioritaskan untuk digunakan untuk membayar langganan i-Neighbour, i-Neighbor tidak boleh mengambil pendapatan i-AD yang kejiranan yang diperoleh tanpa persetujuan kejiranan.

5. Apa yang berlaku jika kejiranan yang ditandatangani sebagai Pembekal Ruang i-AD telah memperoleh pendapatan dari i-AD, tetapi tidak menggunakannya untuk membayar yuran langganan i-Neighbor? Bolehkah i-Neighbor masih memotong yuran langganan daripada Akaun Kredit i-AD kejiranan ini?

Ya. Kredit i-AD diprioritaskan untuk digunakan untuk membayar yuran langganan i-Neighbor. i-Neighbor Penyedia SaaS mempunyai hak untuk meminta pengurusan kejiranan untuk memindahkan Kredit i-AD sebagai bayaran kepada i-Neighbor jika mereka gagal membayar yuran langganan i-Neighbor tepat pada waktunya. Sekiranya masih terdapat sebarang bayaran tertunggak selepas potongan dari akaun kredit, i-Neighbor mempunyai hak untuk menamatkan atau menangguhkan akaun kejiranan.

Pada Dasar Privasi
1. Sebagai platform dan penyedia iklan, adakah anda mematuhi Dasar Privasi?

Ya, dan kami mematuhi dengan tegas. Klik di sini untuk melihat Dasar Privasi kami.

2. Bolehkah i-Neighbor SaaS Administrator tahu berapa kejiranan saya telah diperolehi daripada i-AD?

Ya.

3. Adakah penduduk atau pemilik unit tahu berapa kejiranan yang diperoleh daripada i-AD?

Tidak, hanya i-Neighbor SaaS Provider dan pengurusan kejiranan / admin akan dapat melihat Akaun Kredit i-AD.

Pada Sokongan
1. Bagaimanakah saya mendapat sokongan teknikal untuk i-AD? Sekiranya saya menghubungi i-Neighbor atau i-AD?

Anda boleh menghubungi i-Neighbour. Portal sokongan kami boleh dihubungi melalui e-mel di support@i-neighbour.com untuk jawapan cepat. Sokongan i-Neighbor tersedia semasa waktu pejabat, iaitu Isnin hingga Jumaat 9 pagi hingga 5 petang, Waktu Malaysia. Anda juga boleh bercakap dengan pasukan sokongan kami melalui SKYPE, sila rujuk kepada Talk to us untuk mendapatkan maklumat lanjut. Sekiranya terdapat masalah yang tidak dapat diselesaikan oleh sokongan i-Neighbor, kami akan mengemukakan isu ini kepada Pasukan Sokongan i-AD.

2. Saya tidak biasa dengan i-AD. Apakah cara terbaik untuk menyediakan akaun saya?

Menetapkan i-AD sangat mudah. Kami menyediakan beberapa panduan ringkas untuk anda.
Untuk pengiklan, sila rujuk garis panduan untuk pengiklan . Kami juga telah menyediakan Panduan Pelaksanaan untuk Pengiklan untuk pemahaman anda yang lebih baik.
Untuk pembekal ruang, sila rujuk garis panduan untuk pembekal ruang . Anda boleh merujuk kepada Panduan Pelaksanaan untuk Penyedia Ruang untuk maklumat lanjut. Ikuti langkah-langkah dan akhirnya anda akan membawa untuk menyelesaikan persediaan akaun anda. Sekiranya anda memerlukan bantuan lanjut, anda boleh menghubungi sokongan i-Neighbor.

Pada Penamatan
1. Bolehkah saya berhenti menjadi Pembekal Ruang i-AD?

Ya. Anda boleh berhenti bila-bila masa yang anda mahukan. Apabila anda berhenti menyediakan, tidak akan ada lagi iklan di akaun kejiranan anda. Oleh itu, tidak akan ada pendapatan dari i-AD untuk kejiranan anda juga. Bagaimanapun, pendapatan yang dihasilkan sebelum anda menghentikan peranan Pembekal Ruang i-AD anda akan disimpan dalam Akaun Kredit i-AD anda.

2. Bolehkah saya menyambung semula ruang i-AD selepas saya berhenti?

Ya, anda boleh meneruskan bila-bila masa. Selepas anda mengaktifkan semula peranan Penyedia Ruang i-AD, i-AD akan mengalir dalam iklan di ruang yang ditetapkan. Bersedia untuk menerima pendapatan dari i-AD.